Eerste koppositie voor DFS Arnhem, routiniers van stal

By 19 september 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

DFS Arnhem is sterk aan de eredivisie begonnen. Met teruggekeerde routiniers in de ploeg wist de formatie uit Gelderland thuisploeg Dynamico na rust overtuigend aan de kant te zetten: 20-34.

Advertentie

Met gemengde gevoelens zwaaide DFS Arnhem Sofiane Rhouma en Jeffrey van Gulik uit naar competitiegenoot Houten. Daar kwam ook het stoppen van doelman Harmen Voogt bij.

Met Robin Hazewinkel onder de lat startte trainer/coach van DFS Arnhem Pascal Lucassen het uitduel in Oss. Voor de neus van de jonge doelman meer routine in de vorm van Stanley Santos en ook Gijs Hoeve. Lucassen heeft de ervaren krachten weer van stal gehaald.

Erik Loeffen
Tot 14-14 kon Dynamico mee. Bij de Noord-Brabanders maakte Erik Loeffen zijn rentree. De captain van Dynamico kwam meteen tot vijf doelpunten.

Na de pauze klopte alles bij DFS Arnhem. Vanuit een sterke dekking kwam er zelfs het gaatje van tien. De broers Max (acht treffers) en Pim Voermans (zes) maakten samen namens de linkerblauw-roden de meeste doelpunten.

BFC
Door de ruime overwinning is de eerste koppositie voor DFS Arnhem. BFC volgt op plaats twee. De ploeg uit Beek had in Zuid-Limburg geen moeite met promovendus EHC uit Den Haag (31-20).

Advertentie