Skip to main content

EERSTE LANDSTITEL VOOR HANDBAL VENLO

HandbaL Venlo is ten koste van titelhouder VOC voor het eerst in de clubhistorie kampioen van Nederland geworden.

Advertentie

Na 23-24 in Amsterdam werd het vanmiddag in Noord-Limburg 34-28 voor de formatie van Robin Gielen. Bij rust was het nog 16-16.

Na 15-12 kwam VOC via Jessie van de Ruit weer op gelijke hoogte (15-15). Voor de pauze maakte Romy Verweij heel veel indruk onder de Amsterdamse lat.

Sterke dekking
Enkele seizoenen geleden besloot HandbaL Venlo alle pijlen op de vrouwentak te richten. De mannenploeg, ook uitkomend in de eredivisie, daalde af naar de hoofdklasse zodat er in Venlo meer geld beschikbaar kwam voor de jongedames.

In de tweede helft stond de dekking van HandbaL Venlo als een huis. Annika Noordink, vanaf zeven meter, en Becky van Nijff zorgden na 18-19 voor 23-19. In het slotkwartier bleven de blauw-witten gesterkt door het thuispubliek scoren.

Lianne van Sleeuwen
De dertigste kwam van de hand van Lianne van Sleeuwen (foto). De spelmaakster van HandbaL Venlo stond een week geleden aan de basis van de uitzege in de finale. Ook in eigen hal was Van Sleeuwen, die de belangstelling uit Zweden en Duitsland heeft gewekt, in balbezit de belangrijkste pion van Gielen.

Voor het eerst sinds 2017 moet VOC de schaal inleveren. De landstitel betekent niet alleen de eerste voor HandbaL Venlo, maar ook de eerste hoofdprijs. In 2019 verloren de Limburgers nog de bekerfinale van Quintus.

Foto: FotoReza

Advertentie