Skip to main content

Eerste speelminuten Polman na acht maanden

International Estavana Polman heeft gisteravond in de Deense play-offs voor het eerst sinds acht maanden weer in tenue op het parket gestaan.

Advertentie

In het uitduel van Team Esbjerg tegen Silkeborg-Voel kwam de van een knieblessure terugkerende opbouwspeelster in het slotkwartier binnen de lijnen. De gasten boekten een simpele zege (22-37).

Vier uit vijf
Acht maanden geleden raakte Polman zwaar geblesseerd. Met de Olympische Spelen in haar achterhoofd startte de MVP van het WK in 2019 een ambitieus revalidatieproces. Waar Polman mikte op april, heeft ze eind maart haar rentree gemaakt.

Met vier uit vijf had ze zelfs een aandeel in de eerste overwinning van de kampioenskandidaat in de play-offs om de landstitel van Denemarken. Ook gaf Polman twee assists. Daarmee werd het een succesvolle rentree van Polman.

Start van voorbereiding
Vorige week voegde de goaltjesdief zich na afwezigheid, zo moest Polman het EK in Denemarken missen, weer bij de nationale ploeg. Tot speelminuten in een van beide oefenduels tegen Sloveniƫ kwam het nog niet. Wel trainde Polman met de groep en maakte de start van de voorbereiding op het mondiale eindtoernooi in juli in Tokyo mee.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie