Eerste uitzege TBV Lemgo, Baijens speelt zich in de kijker

TBV Lemgo heeft de eerste uitzege van het seizoen geboekt. De veerkrachtige Dani Baijens nam de gasten bij de hand.

Tegen HBW Balingen Weilstetten opende TBV Lemgo, dat op vreemde bodem al vier keer gelijkspeelde, sterk. International Bobby Schagen startte op de rechteropbouwpositie en vulde dat met twee goals en een aantal passes goed in.

Zeven doelpunten
Ook landgenoot Dani Baijens gaf TBV Lemgo de benodigde zet. Sinds de 22-jarige Rotterdammer te horen heeft gekregen dat hij moet vertrekken bij de Bundesliga-club is hij los. Met zeven doelpunten werd hij topschutter in het treffen met HBW Balingen Weilstetten.

Na 12-17 bij rust kwam de thuisploeg, strijdend tegen degradatie, sterk terug. In de laatste tien minuten scoorde TBV Lemgo nog maar één keer waardoor de score van 22-25 naar 25-26 ging. Dichterbij kwam HBW Balingen Weilstetten niet.

Interlandweek
Het is nog niet bekend waar Baijens na de zomer speelt. Met een gemiddelde van bijna vijf doelpunten per wedstrijd in de laatste zes duels is het zeker dat de middenopbouwer zich in de kijker speelt. Maandag meldt Baijens zich net als teamgenoten Schagen, Niko Blaauw en Mark van den Beucken in eigen land voor een interlandweek.

Door het resultaat klimt TBV Lemgo op de ranglijst. De blauw-witten staan na negentien partijen twaalfde in de Bundesliga. Op 18 maart ontvangt de middenmoter in Duitsland SC DHfK Leipzig.