Skip to main content

Eerste week onder Tijsterman, Polman traint mee

By 4 oktober 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames komen vandaag samen in eigen land. Daar wordt kennisgemaakt met Monique Tijsterman (52) als bondscoach van de nationale ploeg.

Advertentie

Al is Tijsterman een bekende van veel internationals. Ze stond in 2006 aan de wieg van de HandbalAcademie, had in 2019 nog de leiding over Jong Oranje en is nog altijd de technisch directeur van het NHV.

Geen Groot en Smeets
Dit wordt de eerste klus van Tijsterman als interim-bondscoach van de A-ploeg. In de 22-koppige selectie van de oud-coach van onder meer LIONS en Dalfsen weinig grote verrassingen. Estavana Polman meldt zich in Naarden, zal onder Tijsterman meetrainen, maar in de EK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland en Griekenland niet in het oranje-wit in actie komen.

Naast Nycke Groot, die tijdens de Olympische Spelen terugkeerde in de nationale ploeg, komt ook Martine Smeets niet meer terug bij Oranje. De linkerhoekspeelster van CSM Bucuresti heeft onlangs haar afscheid bij het Nederlands team aangekondigd. Tijsterman kan op woensdag in Almere en later in Kreta beschikken over Bo van Wetering en Zoë Sprengers.

Geassisteerd door Clarijs
Wie melden zich verder op bij de nationale ploeg? Onder meer Maxime Struijs, vervanger Lynn Knippenborg en Anouk Nieuwenweg hebben van Tijsterman een uitnodiging gekregen. Laatstgenoemde wordt deze interlandweek door Ricardo Clarijs geassisteerd.

Het NHV heeft morgenmiddag een persmoment georganiseerd. Handbal Inside zal aanwezig zijn om met de bondscoach en internationals te spreken. Aansluitend wordt er in Almere getraind.

Foto: FotoReza

Advertentie