EHC drijft Houten tot het uiterste

Houten en Hellas stapten gisterenmiddag op de bus voor een midweeks uitduel. Beide ploegen kwamen met twee punten terug waarbij de kampioenskandidaat uit Utrecht getest werd.

Nummer twee op de ranglijst Houten bleef degradatiekandidaat EHC maar net voor. In een heet uur in Den Haag moest de formatie van Freek Gielen (foto) heel diep gaan: 24-26.

Vinkesteijn en Geers
Na 10-14 voor de gasten uit Utrecht kwam EHC nog voor rust helemaal terug (15-14). Een kwartier voor tijd maakte Bart Vinkesteijn zelfs de 22-18. Onder de lat van de blauw-witten maakte Timo Geers een sterke indruk. De doelman kon niet voorkomen dat met nog acht minuten op de klok Nils Idema voor de gelijke stand zorgde (23-23).

Toen EHC’er Zijad Dzidic rood pakte en Dennis Vesters een penalty benutte spartelde de Haagse thuisploeg na een goal van Djimmy Nolet nog enkele minuten. Ruben de Bok en Rogier Teeuwissen stelden in het geel-zwart in de slotfase orde op zaken.

In Geleen
Hellas, een concurrent van Houten in het linkerrijtje van de eredivisie, heeft in Geleen afgerekend met hekkensluiter V&L. De partij in Zuid-Limburg eindigde in 21-26 voor de bezoekers uit Zuid-Holland waardoor Hellas achtste op de ranglijst staat.

Door de uitzege komt Houten op gelijke hoogte met koploper Tachos. Beide ploegen hebben 35 punten. Houten heeft een partij meer gespeeld dan de lijstaanvoerder uit Waalwijk.