Skip to main content

Eijlers op het vliegtuig mee naar Polen

Gerrie Eijlers is fit genoeg bevonden om zaterdagavond onder de lat te staan in het kwalificatieduel tegen Polen. De 36-jarige doelman kampt met een liesklachten. 

Advertentie

“Het is een van de laatste wedstrijden, een hele belangrijke wedstrijd, van het seizoen. Dan kun je zo’n gokje nemen”, laat Eijlers weten tegen RTV NH. “Ik ben deze dagen meer bij de fysio geweest, dan iets anders gedaan. Dus hij heeft goed werk geleverd. Een keeper hoeft niet zoveel te doen. Als ik maar een beetje in het doel sta. Ik ben fit hoor. Het gaat helemaal goed komen”.

Ravensbergen stand-in
Zaterdagavond treft de formatie van Fiege het sterke handballand Polen. Ondanks de underdogpositie ziet de sluitpost van het gepromoveerde GWD Minden mogelijkheden. “We hebben deze week goed getraind met een brede selectie”, vertelt Eijlers op de radio. “Er zijn veel jonge jongens die de stap maken. Polen is fysiek verder, wij zijn meer van het samen spelen”.

“Er zijn veel jonge jongens die de stap maken”

Naast Eijlers koos Fiege voor Bevo-doelman Bart Ravensbergen. Zo beleeft de Hagenees, na een uitstekende transfer, een goede week. Kersverse kampioen Luuk Hoiting is de laatste afvaller van de nationale ploeg.

De kwalificatiewedstrijd vangt om 20:00 aan. Woensdag is de return in Sitard. Op het spel staat een WK-ticket voor de wereldtitelstrijd in Frankrijk. Oranje stapt vrijdagochtend op het vliegtuig richting Katowice.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoReza

Advertentie