Eindelijk raak: Hurry-Up pakt landskampioen

Na twee nipte thuisnederlagen op rij heeft Hurry-Up eindelijk punten gepakt in de HandbalNL League. Uitgerekend landskampioen Aalsmeer ging ten onder.

Advertentie

Net als tegen LIONS (29-34) en Bevo (27-30) liet Hurry-Up zien mee te kunnen met de kampioenskandidaten. Bij de 21-24 van Donny Vink leek het toch weer mis te gaan voor de thuisploeg uit Zwartemeer.

Daar kwam ook nog eens de tweede en derde tijdstraf van Dragan Vrgoc bij. Trainer/coach Joop Fiege vluchtte de time-out en in dat werkte. Petar Puljic zorgde onder druk voor de verrassende aansluiting (23-24).

Vaidas Trainavicius
Voor rust nam Vaidas Trainavicius het team van Bert Bouwer nog bij de hand (3-7). Op vertrouwd hout, tussen 2014 en 2018 droeg de Litouwer het oranje-zwart van Hurry-Up, scoorde de spelmaker in de eerste helft zes van zijn zeven goals. Na de 13-15 van Tobias Marx klonk rap het rustsignaal.

Advertentie

In de zenuwslopende slotfase kwam Sverre Jansen binnen de lijnen en hij maakte namens Hurry-Up zowel de 26-26 als 27-27. Tussendoor hielp naamgenoot Rob Jansen de gasten uit Noord-Holland weer aan de goede kant van de score. Tot blijdschap van de enthousiaste bank van de gasten.

Dertig tellen voor het eind
Doelman van de Drenten Boris Tot, de Kroaat scoorde ook een week geleden tegen Bevo een ruime voldoende, zorgde dertig tellen voor het eind voor balbezit voor Hurry-Up. Sjoerd Boonstra maakte zijn tweede op rij en in een uiterste poging schoot Tim Bottinga namens Aalsmeer in het Zwartemeerse blok.

Samir Benghanem maakte het einde van het duel door een rode kaart al niet meer mee. Hurry-Up verliet het veld feestend, terwijl de landskampioen – dat eerder achtereenvolgens te sterk was voor Volendam, Bevo en Quintus – snel de kleedkamer op zocht.

Gat is vier
Aalsmeer blijft steken op zeven punten. Het gat met LIONS, dat veel te sterk was voor Bevo, is vier punten. Hurry-Up komt op vier punten en staat daarmee nog altijd laatste in de HandbalNL League.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie