Skip to main content

EK-gangers treffen elkaar weer in Volendam

Naast Hurry-Up – Quintus staat er vanavond nog een inhaalduel op het programma in de BENE-League. Tijdens Volendam – Aalsmeer komen EK-gangers elkaar tegen.

Advertentie

Dennis Schellekens, Florent Bourget (foto), Samir Benghanem en René de Knegt stonden een maand geleden nog in Boedapest. Op het EK in Hongarije eindigde het viertal met het Nederlands team op het knappe tiende plaats van Europa.

Partij verplaatst
Net terug uit Boedapest besloten beide werkgevers van de EK-gangers de Noord-Hollandse derby in de BENE-League te verplaatsen. Twee weken later staan Volendam en Aalsmeer na competitiezeges op respectievelijk Quintus en Bevo alsnog tegenover elkaar.

Waar Schellekens en Benghanem de openingspartij van Oranje op het EK meemaakten, 28-31 overwinning op thuisland Hongarije, sloten Bourget en De Knegt pas later aan. Door een coronauitbraak kwam de nationale ploeg op het eindtoernooi in veel verschillende samenstellingen voor de dag.

Om een WK-ticket
De partij in het vissersdorp is de pot tussen de nummers vier en vijf op de ranglijst. Niet alleen de eer van de provincie, maar ook twee loeibelangrijke punten in de strijd om plaatsing voor de Final4 van de BENE-League staan vanavond op het spel.

Vanavond tegenover elkaar, maar in april spelen Benghanem, Schellekens, Bourget en De Knegt mogelijk weer in hetzelfde tenue. Voor een WK-ticket spelen de Oranjemannen in april een tweeluik met de winnaar van Zwitserland – Portugal.

Foto: FotoReza

Advertentie