Skip to main content

EK-gangers vrolijk verder bij club

Na het eindtoernooi in Hongarije waarbij Oranje op de tiende plaats is geëindigd gaan EK-gangers in februari vrolijk verder bij de club.

Advertentie

Tom Jansen moest afgelopen weekend in de tweede Bundesliga met TV Grosswallstadt al inhalen. De rechteropbouwer scoorde drie keer, maar moest wel buigen voor VfL Lübeck-Schwartau (23-24) waar Niels Versteijnen er vijf maakte.

Ook Thijs van Leeuwen en Robin Schoenaker hebben in de BENE-League de draad al opgepakt. Waar collega’s als Samir Benghanem en Jasper Adams nog vrij waren speelde het duo met Sporting Pelt tegen AtomiX. Het werd zonder invaller Tommie Falke, op het EK besmet geraakt, 37-30 voor de rood-witten.

Luc Steins
Alec Smit gaat vanavond weer aan de slag in de Deense eredivisie. De rechterhoekspeler van Oranje en SønderjyskE gaat om 18:30 op bezoek bij Fredericia Håndboldklub. In Boedapest fungeerde Smit al stand-in voor aanvoerder Bobby Schagen.

Advertentie

Op zaterdagavond is Luc Steins, gekozen in het All Star Team van het EK, weer in het tenue van PSG te bewonderen. De koploper van Frankrijk ontvangt in de hoofdstad competitiegenoot Dunkerque.

In Duitsland
De Bundesliga hervat over een week. Op 9 februari speelt Kay Smits met lijstaanvoerder SC Magdeburg tegen hekkensluiter GWD Minden. Jeffrey Boomhouwer en Bergischer HC nemen het gelijktijdig op tegen Frisch Auf Göppingen.

Op het tweede niveau van Duitsland wordt er dit weekend alweer gespeeld. Zo staat er voor Rutger ten Velde (TuS Ferndorf), Ivar Stavast (HC Elbflorenz Dresden), Lars Kooij en Dani Baijens (beide ASV Hamm-Westfalen) na een maand met de nationale ploeg op pad te zijn geweest een thuisduel op de rol. Ook doelman Bart Ravensbergen blijft op eigen parket en opent met HSG Nordhorn-Lingen op vrijdagavond het speelweekend tegen TUSEM Essen.

Foto: FotoReza

Advertentie