Skip to main content

EK-verrassing Baijens keert terug in Bundesliga

Door twee uitmuntende weken op het EK in Boedapest heeft spelmaker Dani Baijens (23) een transfer naar de Bundesliga afgedwongen. 

Advertentie

De opbouwspeler van Oranje stapt in de zomer over van ASV Hamm-Westfalen naar HSV. In Hamburg keert Baijens terug op het hoogste niveau van Duitsland. 

“Ik ben superblij dat het gelukt is. Mede door het EK kan ik een nieuwe stap zetten”, legt de Rotterdammer uit. Een jaar geleden daalde Baijens nog af naar het tweede niveau van Duitsland om meer speelminuten te maken.

Met Steins en Smits
Niet het blauw-wit van TBV Lemgo, maar het tenue van ASV Hamm-Westfalen. “Het jaar in de tweede Bundesliga heeft me goed gedaan. Doordat ik in de competitie veel heb kunnen spelen heb ik veel op het EK kunnen laten zien.”

Advertentie

In een opbouwrij met Luc Steins en Kay Smits steeg Baijens op het Europees kampioenschap, Nederland eindigde op een knappe tiende plaats, boven zichzelf uit. Als linkeropbouwer was hij bij 56 doelpunten van Oranje betrokken: 35 goals, 21 assists. Zo maakte Baijens er tegen IJsland, Portugal en Denemarken keer op keer zes. 

Club met potentie
“Ik ben erg gelukkig weer terug te keren in de Bundesliga. HSV is een club met potentie. Ze willen weer naar boven. Voor nu is dit de juiste stap”, legt Baijens uit. 

Sinds dit seizoen speelt HSV weer op het hoogste niveau van Duitsland. De ploeg uit Hamburg staat op dit moment tiende. Bij HSV gaat Baijens samenspelen met spelers als Johannes Bitter, Casper Ulrich Mortensen – tussen 2018 en 2021 nog bij FC Barcelona onder contract – en Niklas Weller.

Advertentie