Skip to main content

EK-wonder blijft uit voor knokkend Oranje U19

By 2 augustus 2017Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje U19 is er niet in geslaagd te stunten in de hoofdronde van het EK. Tegen Rusland liep de nationale jeugdploeg tegen de derde nederlaag aan.

Advertentie

Vooraf was de opdracht duidelijk. Door de winst van groepswinnaar Hongarije op Noorwegen zou Nederland bij een ruime overwinning op Rusland zich alsnog kunnen plaatsen voor de halve finale.

Effectief
Een sterke openingsgoal van basisklant Lynn Molenaar werd begroet met een hoop gejuich. Gretig was Oranje U19 op zoek naar het net. Aan de overkant speelde Rusland geduldig de bal rond. Van afstand wist het Noord-Europese land effectief te prikken, wat via 9-6 tot een 14-11 achterstand bij rust leidde.

Met twee tegentreffers en een zware tijdstraf voor de energieke Bo van Wetering leek het gehoopte EK-wonder vroegtijdig vervlogen. De hoekspeelster werkte snel na haar verplichte pauze de 17-12 tegen de touwen. Ondanks de achterstand bleven de aanwezige Oranje-supporters onverminderd luid in Slovenië.

Veegbal
In het laatste kwartier begon Nijdam aan de grote wisselshow. Zo maakten Laura Zeldenthuis, Amy Oostveen en Verona Peeters hun opwachting. Vlak voor het eindsignaal zorgde Sharon Nooitmeer voor een fraaie toegift, door met een beheerste veegbal af te ronden. Bij 25-20 klonk het eindsignaal.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie