Skip to main content

E&O gaat door met Smeets en Bergholt

By 27 maart 2021maart 30th, 2021Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Annelies Smeets (33) is ook na de zomer de hoofdcoach van E&O. De Deen Henrik Bergholt (55) blijft in Emmen de assistent van Smeets.

Advertentie

In 2020 volgde het duo Freek Gielen op die na vijf jaar in Drenthe naar Houten vertrok. Door het coronavirus speelde E&O slechts één eredivisieduel. Bevo 2 werd in september van het vorige kalenderjaar geklopt.

“E&O heeft een mooie historie. Ik zou graag weer willen zien dat we als club een belangrijke positie in de regio innemen. De herenploeg is daarvoor een heel mooi uithangbord. Er staat een jonge en vooral gretige groep”, vertelt Smeets.

Carmel Handbalschool Drenthe
De Overijsselse wilde net als E&O graag door. “We kunnen jongens een mooi programma, met zaal- en krachttraining, aanbieden”, gaat Smeets verder. Volgend seizoen wordt ze de hoofdtrainer van de Carmel Handbalschool Drenthe . “Ook denk ik dat er een interessante staf voor de groep staat. Moet je de internationale ervaring van Henrik Bergholt en keeperstrainer Anatoli Galouza eens optellen!”

Een jaar geleden werd Smeets bij E&O gekoppeld aan Bergholt. De goedlachse Deen speelde in zijn thuisland voor Skjern en werd meermaals landskampioen. Bij de groen-witten heeft Bergholt ook de opleidingsploeg onder zijn hoede.

Grote aantrekkingskracht
“Ik hoop dat de organisatie rondom de herenploeg en binnen de hele vereniging kan groeien. Dan kunnen er mooie dingen in Emmen gebeuren”, besluit Smeets. “Door het coronavirus is het lastig inschatten waar we staan. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat we met ons spelplezier en inzet een grote aantrekkingskracht gaan krijgen. Er zit veel potentie in deze groep.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie