Skip to main content

E&O gehandhaafd, HARO op voorsprong

By 15 mei 2017Eredivisie, Voorpagina

De dames van E&O komen ook na de zomer uit in de eredivisie. Handhaving werd zondagmiddag tegen DSVD ternauwernood veilig gesteld.

Advertentie

Na de 20-27 winst in Deurningen zat E&O in een zetel. Echter kwam de formatie van Van der Zanden en Mooi na rust behoorlijk in gevaar. Bij 12-19 hadden de Overijsselse gasten, de runner-up van de eerste divisie, een gewenste marge van zeven doelpunten te pakken.

Met een sterke run (8-3) leken de groen/witten orde op zaken te stellen. Bij 20-23 zette DSVD nog één keer aan. Tot de allerlaatste minuut bleef het spannend, maar bij 23-28 klonk het laatste fluitsignaal, waarna de hal in Emmen ontplofte van geluk.

Ambitieus SVBO
Bij E&O werd Aniek Arends topscorer met vijf goals. De aanvoerster speelde haar laatste duel in de kenmerkende kleuren van de club uit Emmen. Na de zomer komt de hoekspeelster, net als doelvrouw Ilse Spiekman, uit voor het ambitieuze SVBO. De club uit Barger-Oosterveld strikte Lars Hoogeveen als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen.

Rotterdam
De mannen van HARO sloeg in de strijd tegen degradatie de eerste slag. In Rotterdam werd Hercules verslagen: 29-26. Over een aantal dagen is de return in Den Haag.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie