Skip to main content

E&O neemt voorschot op ‘besmette’ eredivisietitel

By 14 december 2016Eredivisie, Voorpagina

Oosting/E&O heeft woensdagavond korte metten gemaakt met concurrent AES/Arnhem: 21-34. Door de midweekse winstpartij stevent de formatie van Kippers af op de ‘besmette’ eredivisietitel.

Advertentie

De groen/witten uit Emmen lieten in Midden-Nederland zien de terechte koploper van de eredivisie te zijn. De voorsprong op het morsende AES/Arnhem is opgelopen naar drie punten. Het Haagse Hellas volgt, met nog zes duels te gaan, op zes punten van de runner-up uit Arnhem.

Kwetsbare Quintus
De top-2 van de eredivisie plaatst zich samen met de zes teams uit de BENE-League voor de kampioenspoule. Reserveploegen Lions 2 (nummer 2), Aalsmeer 2 (nummer zes) en Bevo 2 (nummer 10) zijn uitgesloten voor plaatsing voor de strijd om het landskampioenschap.

Kroatische schutter
Onlangs twijfelde E&O-coach Edwin Kippers openlijk over het binnen halen van de eredivisietitel. Volgens de oefenmeester van de Drenten zou een tweede plaats in de eredivisie gunstiger zijn, doordat de runner-up onder meer het kwetsbare Quintus treft in de kampioenspoule.

Advertentie

Tevens maakte Kippers bekend in de winter graag zijn jonge ploeg te versterken. Zo zou een Kroatische schutter deze week op proef zijn in Emmen. Met de kwaliteitsinjectie hoopt E&O in het voorjaar één van de zes tickets voor de BENE-League te grijpen.

Overige uitslagen eredivisie:
Fiqas/Aalsmeer 2 – DEF-Fire/Aristos: 23-34
Red-Rag/Tachos – OCI-Lions 2: 25-33
Venlo/Swift – AJ Sports/Hellas: 25-28

Programma eredivisie donderdagavond:
HARO Rotterdam – Alphadeuren/Houten
Targos Bevo 2 – Hercules

Handbal Inside Cadeau-tip!
Wat mag er volgens de kerstman dit jaar zeker niet ontbreken onder de kerstboom? Precies! Een cadeau-abonnement op het enige echt handbalmagazine van Nederland! Klik hier om te bekijken hoe ook jij Handbal Inside Magazine cadeau kunt doen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie