Skip to main content

E&O strikt twee tieners

By 31 juli 2017Eredivisie, Voorpagina

Natasja Jalving en Denise de Vries komen de gelederen van de dames van E&O versterken. Daartegenover staat het vertrek uit Emmen van een aantal basisspelers.

Advertentie

Doelvrouw Jalving (foto) komt over van DSVD uit Deurningen. Een jaar geleden verliet de 19-jarige sluitpost DOS voor een avontuur in de eerste divisie. Jalving vult het gat op dat Ilse Spiekman achterlaat. Spiekman maakte in de lente bekend naar SVBO te verkassen.

V&S
De tweede, nieuwe tiener die het coachduo Van der Zanden/Mooi kan verwelkomen is Denise de Vries. Het 18-jarige talent maakt de overstap van V&S. In Groningen kwam De Vries uit in de tweede divisie. Met hoekspeelster Mieke Korpel komt De Vries een oud-teamgenoot tegen.

De Drentse eredivisionist, die ten koste van DSVD een nieuw jaar op het hoogste niveau mag uitkomen, moet na de zomer stellen zonder Merel Freriks. De cirkelloopster, op dit moment namens Oranje U19 actief op het EK, maakt een fraaie transfer. De lijnspeelster sluit na het toernooi in Slovenië snel aan bij de kampioen van de tweede Bundesliga: HSG Bensheim/Auerbach.

EYOF
Net als afgelopen seizoen gaan oefenmeesters Van der Zanden en Mooi aan de slag met een hele jonge groep. Sharon Grummel, Danique de Jong, Jessica Hilbrands en Marloes Hoitzing deden vorige week namens Oranje U17 internationale ervaring op tijdens de EYOF. Nederland eindigde in Hongarije op de achtste plaats.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie