Skip to main content

E&O zoekt verstopte bonuspunten in paasweekend

E&O start vanavond in eigen huis een koortsachtige zoektocht naar bonuspunten. De ploeg van Kippers strijd met Quintus en Tachos om een felbegeerd ticket voor de BENE-League. Volendam of Aalsmeer zou volgens beul Sjoerd Boonstra dit weekend het paashaasje moeten zijn.

Advertentie

“Bonuspunten zijn erg lekker”, opent de Emmense cirkelloper. “We moeten nog uit naar Quintus. En natuurlijk thuis tegen Tachos. Maar stel je voor dat je dit weekend punten pakt. Dat zou de druk een beetje van de ketel halen”. Boonstra is duidelijk: met Volendam en Aalsmeer op bezoek in twee dagen staat een belangrijk paasweekend voor de boeg. Geen paaseieren zoeken, bonuspunten is het mikpunt.

“Dat zou de druk een beetje van de ketel halen”

Vanavond wacht het Volendam van trainer/coach Mark Schmetz. “Het nieuwe Volendam”, vertelt de robuuste cirkelspeler. “Individuele klasse hebben ze. Denk aan Jan Josef en Jorn Smits. Hele belangrijke spelers”. Maar met een vierde plaats in de kampioenspoule gaat het in het visserdorp nog niet van een leien dakje. “Ze verliezen meer dan andere jaren. Duin en alle oud-Volendammers zijn weg. We maken zeker een kans. We moeten als team sterk staan”.

Wondertje met Pasen
Met drie punten uit zes duels is het voor de Emmenaren een nek-aan-nek-race met Quintus. Extra punten tegen de vijf topteams is pure winst. Een goed gevulde paasei. Verwennen. “Eerst kijken of het tegen Volendam lukt en anders weer de focus op Aalsmeer”, aldus Boonstra. “Ik denk dat Volendam ons iets meer ligt. Aalsmeer is echt een hechte groep. Volendam kent veel nieuwe jongens”.

“Ik denk dat Volendam ons iets meer ligt”

Om 20:00 wacht Volendam. Op paasmaandag komt het kwakkelende Aalsmeer naar Drenthe. Slechts vier puntjes uit zes duels. Een buitenkans. Voor het E&O van Boonstra hopen op een wondertje met Pasen. Daar is de feestdag niet vreemd mee.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 8 Comments