Eredivisie: Gooyers valt op bij SEW, productieve avond voor koplopers

De drie beste eredivisieploegen hebben afgelopen weekend maar weer eens aan het langste eind getrokken. De top-8 is duidelijk.

Ploegen uit het linkerrijtje SEW, de nummer drie op de ranglijst, en V&L namen het zaterdagavond tegen elkaar op. Al voor rust wist de thuisploeg dat het de partij ging winnen (19-11). De vijfde van Isa op den Kelder betekende een minuut voor tijd het eerste gaatje van tien tussen SEW en V&L (36-26).

Zeven van Gooyers
Danee Steijns bepaalde de eindstand in Nibbixwoud op 36-27. Topschutter van het eredivisieduel werd Naomi Gooyers (foto). Het 18-jarige talent van SEW schoot tegen V&L zeven keer raak en kreeg na het duel bloemen.

In Amsterdam scoorde Isa Ternede vlak voor het rustsignaal al doelpunt nummer 23 voor VOC. Met PSV op bezoek zocht de thuisploeg, spelend in rood-witte gelegenheidsshirts die na de tijd werden geveild om geld op te halen voor de aarbevingsramp in Turkije en Syrië, bij 23-9 de kleedkamer op.

30-12
In de tweede helft liep de lijstaanvoerder uit de hoofdstad verder uit. Na de 30-12 van Daphne Luchies was het verschil tussen de competitiegenoten het grootst. In de slotfase konden de gasten uit Eindhoven, de degradatiepoule is het lot van PSV, de score iets verbloemen: 39-20.

Ook medekoploper HandbaL Venlo was zaterdagavond vlug klaar. Op bezoek bij DSVD uit Deurningen stond het halverwege al 9-22. De veertigste van de Limburgers werd even voor tijd gescoord door Yara Vlaswinkel. DSVD-cirkelspeelster Marit Molenbroek maakte namens de thuisploeg de laatste van het treffen: 27-41.

Volendam – VZV 28-29

Met nog twee speelrondes in de reguliere competitie te gaan zijn de acht play-offplekken vergeven. Naast titelkandidaten VOC, HandbaL Venlo en SEW zijn ook Velo, Volendam, Kwiek, V&L en Quintus zeker van de kampioenspoule.