Skip to main content

Eredivisionist Fortissimo dient degradatieverzoek in

Eredivisionist Fortissimo uit Cothen heeft bij het NHV een degradatieverzoek ingediend. Daarmee neemt ook de spanning in de eerste divisie toe.

Advertentie

Bij Fortissimo stopt een aantal speelsters waardoor de clubleiding in overleg met de staf en selectie heeft besloten een degradatieverzoek in te dienen. Bestuurslid Michel Schonis: “We schatten in geen eredivisiewaardige ploeg op de been te kunnen krijgen.”

Richten op jeugd
De afgelopen weken heeft Fortissimo lang naar versterking gezocht. “Dat is uiteindelijk niet gelukt”, aldus Schonis. Zo wil Fortissimo competitiegenoot Borhave naar beneden volgen. “Dan is het verstandiger een stapje terug te doen. De focus bij Fortissimo gaat nu op een meerjarenplan waarbij de jeugd belangrijker wordt. We hopen zo in de toekomst weer een stap of zelfs twee vooruit te maken.”

Door de ontwikkeling in Utrecht neemt de spanning in de eerste divisie toe. Hoogvliegers PSV, Velo en ook E&O hebben bij de bond aangeven interesse te hebben naar de eredivisie te promoveren. MHV’81 en Westsite, ook gepositioneerd in het linkerrijtje van de eerste divisie, zien af van de eventuele gang omhoog.

Nog twee wedstrijden
Kampioen VOC 2 en runner-up Quintus 2 kunnen door aanwezigheid van eerste teams op het hoogste niveau niet promoveren. Het al uitgespeelde PSV staat met 33 punten derde. Andere kanshebbers Velo (32 punten) en E&O (30 punten) spelen ieder in juni nog twee wedstrijden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie