Skip to main content

Nog meer exotische namen op de Limburgse Handbal Dagen

Naast de deelname van het Noorse Halden Topphåndball en het Letse Tenax Dobele zijn er vandaag nog twee deelnemers aan de Limburgse Handbal Dagen (LHD) bekendgemaakt. Tijdens de 29e editie van het grootste handbaltoernooi van Nederland zullen de nationale ploeg van Iran en het Portugese Associacaoa Artistic de Avanca hun opwachting gaan maken. 

Advertentie

Iran
Het nationale team van Iran speelde een wisselvallig Aziatisch kwalificatietoernooi. In eerste instantie dacht men zich met een vierde plaats gekwalificeerd te hebben voor de Olympische Spelen in Rio, maar daar bracht de Internationale Handball Federation (IHF) verandering in. De IHF gaf op het laatste moment duidelijkheid over de gewijzigde regelgeving en dat pakte negatief uit voor de Iraniërs. Iran moest tijdens een aansluitend kwalificatietoernooi afrekenen met de toplanden Spanje, Zweden en Slovenië. Deze drie Europese teams waren helaas te sterk voor Iran.

Het spelen tegen een mix van Europese tegenstanders zien de Iraniërs als een ideale leerschool en de uitnodiging voor deelname aan de Limburgse Handbal Dagen kon dan ook meteen rekenen op bijval van de handbalfederatie in Teheran, zo laat de organisatie van de LHD weten.

Associacaoa Artistic de Avanca.
Na eerdere deelnames van FC Porto, ABC/Uminho, Aguas Santas/Milaneza, Madeira SAD en S.L. Benfica is het in 2016 de beurt aan Associacaoa Artistic de Avanca. De middenmotor uit het gelijknamige Avanca is de 6e ploeg uit de hoogste Portugese divisie die de weg naar de Limburgse Handbal Dagen heeft gevonden.

“Het toernooi is in de jaren een begrip geworden in Portugal”

Trainer Carlos Martingo kent de LHD maar al te goed en was in 2012 als assistent-trainer verbonden aan tweevoudig toernooiwinnaar FC Porto. ‘Het zal voor mijn ploeg een geweldige ervaring zijn. Het toernooi is in de jaren een begrip geworden in Portugal. Trainers en spelers omarmen het toernooi en mijn spelers en spreken regelmatig met andere ploegen over het toernooi en kunnen niet wachten om op Limburgse bodem te spelen. Het team is onervaren en de LHD zijn een schitterend evenement waar ze zich willen tonen. Het zal niet makkelijk worden maar gaan onze uiterste best doen om de Portugese eer hoog te houden’, aldus een enthousiaste Martingo.

De 29e editie van de LHD zal plaatsvinden in Sittard-Geleen op 27, 28 en 29 december 2016.

Foto: LHD

Advertentie

Join the discussion 5 Comments