Skip to main content

Face-to-face: DEF-Fire/Aristos versus Hercules

Nee, het mooiste eredivisiehandbal zal er zaterdagavond in de Aristoshal niet gespeeld worden. En ook de BENE-League lijkt te ver gegrepen. Maar het openingsduel tussen DEF-Fire/Aristos en Hercules is er wel eentje om in te lijsten. Kelderhandbal in optima forma. Knokken voor je plaatsje in de eredivisie. 

Advertentie

Hercules wist zich afgelopen seizoen netjes te handhaven in de eredivisie. Na een furieuze start werd er in het Haagse stiekem gefluisterd over mogelijke plaatsing voor de kampioenspoule. Een nieuw jaar in de eredivisie volgt. De branieschoppers uit Zuid-Holland openen het nieuwe seizoen tegen een promovendus. Niet zo maar een promovendus: het gevreesde DEF-Fire Aristos uit Amsterdam.

Handbalhooligans
In 2014 maakt Aristos het onmogelijke waar: promoveren naar de eredivisie. Binnen een paar jaar kwam de grote droom van de geel/blauwen uit. Praatjes vulden daadwerkelijk gaatjes. Met de promotie maakte de eredivisie kennis met een nieuw fenomeen: handbalhooligans. Iedere thuiswedstrijd kan Aristos vertrouwen op de Aristos Ultras. Gevatte gekken in een hoekje verstopt. Soms met rook, na die ene keer dat de hal blauw stond vaak niet meer. Zal Hercules ‘Vak C’ meenemen naar de hoofdstad om wat tegengeluid te creëren?

Roestenburg
Het openingsduel tussen Aristos en Hercules betekent tevens de terugkeer van Maarten Roestenburg. Tot de lente van 2014 stond de Amsterdammer aan het roer bij Aristos. Daarna scheiden de wegen van club en trainer. Roestenburg vond snel een plaatsje bij het gedreven Hercules. Aristos stelde dit seizoen een nieuwe hoofdcoach aan: Ken van Hasselt. Hij neemt het stokje over van Serge ter Horst, die eerder zijn veel besproken comeback bekend maakte. En dan nog een zijpaadje: Ter Horst en Roestenburg waren vorig seizoen nog teamgenoten bij de Blinkert in Haarlem.

Advertentie

Smaakmakers vertrokken
Zaterdagavond ontbreken twee basisspelers van weleer in de braniestrijd. De Amsterdammers moeten het stellen zonder Quinten Ouderland. De rappe hoekspeler dwong een prachtige transfer naar rivaal FIQAS/Aalsmeer af. Aan de overkant zal Hercules aantreden zonder voormalig aanvoerder Marc de Vreede. Ook de smaakmaker zal in het nieuwe seizoen acteren in de BENE-League. De geboren Hagenaar gaat spelen in het wit/groen van Quintus.

Het bluffen kan beginnen. Beetje pochen, opscheppen en poeha maken. Een cultduel om de eerste punten in de eredivisie. In de bijzondere Aristoshal in Amsterdam. Eigendom van de cultclub zelf. Het domein van de Aristos Ultras en hun gladiatoren. Hercules of Aristos zal het nieuwe seizoen starten met twee kostbare punten. Of misschien zullen ze zaterdagavond voor even de puntjes moeten delen. En dan lekker de score op NOS-teletekst teruglezen.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie