Skip to main content

Face-to-face: E&O – AES/Arnhem

By 29 september 2016Eredivisie, Voorpagina

Na vier speelrondes in de eredivisie lijken de verhoudingen zich enigszins af te tekenen. Alphadeuren/Houten, Oosting/E&O en AES/Arnhem meldden zich zoals van te voren verwacht in de top van linkerrijtje. Vanavond staat in Emmen de eerste echte topper op het programma: E&O ontvangt AES/Arnhem.

Advertentie

AES/Arnhem is tot op heden de enige ploeg die de eerste vier speelrondes zonder kleerscheuren is doorgekomen. De formatie van Arthur Langedijk leunt op de volle acht punten. De Emmenaren verslikten zich afgelopen weekend in Venlo/Swift 2000 en volgen op twee punten.

Weerzien
Voor Langedijk is de topper een weerzien met de ploeg waar hij een aantal jaar in dienst was. In 2011 haalde de energieke coach, in zijn eerste seizoen, de bekerfinale met de Drentse club. Langedijk werd na enige commotie na twee seizoenen opgevolgd door Joop Fiege.

Bittere noodzaak
Waar de koppositie voor AES/Arnhem een welkome prestatie is, is voor E&O de huidige vierde plaats een domper. Oefenmeester Kippers schuift niet onder stoelen of banken dat de groen/witten met niets minder dan plaatsing voor de kampioenspoule genoegen nemen.

Advertentie

Gebalanceerder 
De Gelderse koploper mikt op de gebroeders Schoenaker in de opbouwrij. E&O versterkte zich in de zomer met onder meer Daan Molenbroek en Emiel Wehkamp van buur Hurry-Up. Kippers noemde vlak voor de start van de competitie zijn team gebalanceerder dan vorig seizoen. Linkshander Toby Trouw is van afstand de man in vorm.

20:00 uur
Om 20:00 klinkt het eerste fluitsignaal in Zuidoost Drenthe. Bij winst zet AES/Arnhem de concurrent op vier punten. Wanneer de punten in Emmen blijven stormt E&O de gewenste top 2 in. Het duel staat onder leiding van Dzemidzic en Van Tricht.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    471474 221813Take a peek at the following ideas what follows discover ideal way to follow such a mainly because you structure your small business this afternoon. earn funds 200958