Skip to main content

Face-to-face: HARO versus AES/Arnhem

By 21 september 2016september 23rd, 2016Eredivisie

In de vierde ronde van de eredivisie gaat AES/Arnhem op bezoek bij HARO. Een strijd tussen twee ploegen die de krachten in de regio gebundeld hebben. Een verschil: de één is nog ongeslagen, de ander wacht op de eerste punten.

Advertentie

HARO profiteerde optimaal van de versterkte promotie. Tijdens de nacompetitie van de eerste divisie dwong de ploeg van toenmalig trainer Pjotr Konitz promotie naar de eredivisie af. In 2007 werd HARO in het leven geroepen. De club werkt samen met Snelwiek, M.O.K., Deltasport en EMM.

Clubs Arnhem
In het nieuwe seizoen maakt Swift Arnhem plaats voor AES/Arnhem. Buren AAC 1899, Esca en Swift Arnhem bundelen de krachten om een regionaal topteam op de been te brengen. Én niet zonder succes. De formatie van Arthur Langendijk is na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen.

Bazoer
Waar AES/Arnhem zaterdagavond mikt op de in vorm geraakte schutter Robin Schoenaker (zeven treffers tegen Venlo/Swift), moet de Rotterdamse thuisploeg het doen zonder een belangrijke pilaar. Deze week maakte de beweeglijke Nuni Bazoer (foto) bekend te stoppen bij de formatie van Zornic en Baijens. Hij vertrekt waarschijnlijk naar België om daar zijn handbalcarrière voort te zetten.

Advertentie

Jong
Beide teams bestaan grotendeels uit jonge spelers uit de omgeving. Zo speelt AES/Arnhem, eerder onder de naam Swift Arnhem, met heel veel spelers die sinds de B-jeugd samen spelen. Ook de donkergroenen uit Zuid-Holland gokken, na het vertrek van routinier Lazar Popov naar Merksem, op het talent van jonge spelers.

Spelmakers
Zowel HARO als AES/Arnhem hebben een bekende spelmaker opgeleid. Dario Polman genoot zijn debuut in de eredivisie bij de Arnhemse ploeg. Na uitstekende jaren bij Bevo komt de tweelingbroer van Olympische ster Estavana Polman voor HSG Krefeld uit in de derde Bundesliga. De pas 18-jarige Dani Baijens maakte een seizoen geleden de overstap van HARO naar Kras Volendam, dat actief is in de BENE-League.

Eigen jeugd
Om 20:00 klinkt het beginsignaal in Rotterdam. Een strijd tussen twee teams die de eigen jeugd vertrouwen geeft. De thuisploeg kijkt watertandend uit naar de eerste punten. De gasten uit Gelderland hopen in de race te blijven voor een plaats bij de eerste twee, dat recht geeft op een ticket voor de kampioenspoule.

Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie