Skip to main content

“Een fantastische manier om je carrière af te sluiten”

Op 31-jarige leeftijd nam doelman Robbert Kruijne vorige week op het Kroatische zand afscheid. Als actieve speler welteverstaan. De deur naar de wereld van het begeleiden staat wagenwijd open. 

Advertentie

Met een veertiende plaats eindigde Oranje laatste op het EK Beach Handball. “De resultaten waren heel teleurstellend”, beaamt Kruijne. “We hadden meer gehoopt. Maar de manier waarop we wedstrijden verloren is inherent aan Beach Handball. Door de kleine verschillen had het toernooi er heel anders uit kunnen zien.”

Camelot
“Persoonlijk heb ik de wedstrijden heel anders beleefd”, gaat de sluitpost verder. “Dat heb je soms als keeper. Als ik naar mijn eigen prestaties op het EK kijk heb ik maximaal gepresteerd. Beter kan ik niet. Stiekem een fantastische manier om je carrière af te sluiten.”

“M’n elleboog is gesloopt”

Een fikse elleboogblessure dwingt de oud-speler van onder meer Quintus, Aristos en Hercules zijn gympen aan de wilgen te hangen. Ook het aanstaande NK Beach Handball, waar Kruijne zeer succesvol was in het shirt van Camelot, laat de keeper aan zich voorbij gaan. “M’n elleboog is gesloopt. Het is een tikkende tijdbom”, is de simpele verklaring.

Advertentie

BHT4
Beach Handball loslaten is geen optie voor Kruijne. “Ik heb dit seizoen de BHT2- en BHT3-opleiding gegeven. Dat blijf ik doen. Waarbij ik me we meer ga richten op de BHT3 en misschien zelfs BHT4”, is de zandfanaat enthousiast. “Beach Handball is handbal, maar het is wel een bijzondere tak. Ik denk dat er specifieke dingen zijn die je als trainer mee kunt nemen van de zaal naar het zand.”

“Op de cursus probeer ik de verbinding te maken”

“Op de cursus probeer ik de verbinding te maken. Wat kun je meenemen naar het zand en wat weer terug naar de zaal”, vertelt Kruijne. “Het zijn nog hele gescheiden werelden. In de zaal wordt de extra veldspeler bijvoorbeeld alleen ingezet bij een ondertalsituatie. Mijn grote doel is de HandbalAcademie zover krijgen dat ze Beach Handball gaan spelen. Dan zijn we geslaagd.”

Verburch
Zo staat Kruijne voor het eerst in jaren niet tussen de palen op het NK Beach Handball, dat op 8 en 9 juli gehouden wordt in Biddinghuizen. Na de zomer heeft de Amsterdammer een nieuwe bestemming. “Ik ga de dames van Verburch trainen en coachen. Die spelen in de tweede divisie. Een mooie manier om de winter te overleven”, lacht Kruijne.

Advertentie