Skip to main content

Favoriet Frankrijk gastheer op fantastisch handbalfeest

By 26 januari 2017Buitenland, Voorpagina

Liefst 28.000 handbalsupporters zagen Frankrijk ten koste van Zweden de halve finale van het WK handbal bereiken. Samen met aanstaande opponent Slovenië en Noorwegen en Kroatië wordt uitgemaakt wie zondag de finale mag spelen op het fantastische handbalfeest.

Advertentie

De Franse sterrenploeg versloeg Zweden in de kwartfinale (33-30) en bezorgde de supporters na het eindsignaal een heerlijk feestje in de hal. Gesteund door het hele land lijkt Frankrijk weinig in de weg te staan de wereldtitel te prolongeren.

Met Thierry Omoyer tussen de palen beschikt Frankrijk over een van de beste keepers van de wereld. Op cruciale momenten toont de PSG-doelman zijn absolute klasse. Daarnaast is het uitlichten van topspelers als Karabatic, Narcisse en tovenaar Abalo nagenoeg onnodig. De huidige topscorer van de donkerblauwen is hoekspeler Kentin Mahe, in clubverband actief voor SG Flensburg-Handewitt.

Parijs ademt handbal
Meer dan ooit staat een WK handbal ‘in the picture’. Zo werd de Arc De Triomphe voor even omgetoverd tot handbaldoel en ademt wereldstad Parijs twee weken lang handbal. Frankrijk levert op marketinggebied een heerlijk kunststukje.

Donderdagavond (20:45) neemt het geprezen thuisland het op tegen de Slovenen. De winnaar plaats zich voor de zondagse finale (17:30). De andere halve finale wordt vrijdag gespeeld tussen de sympathieke Noren en Kroatië. Beide wedstrijden, plus de eindstrijd, zijn te zien op Ziggo Sport Extra.

Advertentie