Favorieten maken geen fout richting halve finale

By 16 maart 2018Voorpagina

De kwartfinale van het bekertoernooi heeft geen verrassingen opgeleverd. Topteams uit eredivisie drongen deze week door tot de laatste vier.

Het dinsdagse duel tussen Cabooter Group/HandbaL Venlo en Borhave, beide geplaatst voor de kampioensfase van de eredivisie, kende enige spanning. Voor rust sloeg de Limburgse thuisploeg een gaatje van twee. Uiteindelijk klonk bij 28-22 het eindsignaal.

26-48
Virto/Quintus maakte korte metten een kampioenskandidaat uit de eerste divisie: DSVD. In Deurningen werd het maar liefst 26-48. Na uitschakeling in Europa kan de Heulse formatie dit maal wel op een plaats in de halve finale rekenen.

Op donderdagavond wipte Morrenhof Jansen/Dalfsen cupfighter BFC uit het toernooi. Via 19-11 werd het in De Trefkoele 40-19 voor de titelhouder. Een gedroomde finale tegen rivaal Succes Schoonmaak/VOC behoort nog tot de mogelijkheden.

0-5 run
De uitwedstrijd in Geleen tegen Geonius/V&L zette de formatie Clarijs om in een zege: 24-33. Na rust (11-16) kwam de thuisploeg even terug tot vier goals. Met een 0-5 run maakten de Amsterdammers een vroegtijdig eind aan het bekerduel.

Tussen 10 en 12 april staan de halve finales op het programma. Daarvoor vindt, logischerwijs, de loting plaats. De acht overgebleven mannenteams treffen elkaar volgende week.