Feyenoord, Quintus en Aalsmeer geven uitmuntend voorbeeld met jeugdplan

Met in iedere mannelijke jeugddivisie een team geven Feyenoord, Quintus en Aalsmeer – vanuit het rijtje van clubs die actief zijn in de eredivisie of BENE-League – het uitmuntende voorbeeld. Door eigen jeugd op niveau op te leiden helpen zij niet alleen met oogsten, maar ook met zaaien.

Advertentie

Feyenoord, Quintus en Aalsmeer hebben in alle drie de jeugdcategorieën – C-, B- en A-jeugd – op landelijk niveau een team ingeschreven. De clubs in de top zetten niet alleen in op de hoofdmacht, maar nemen ook met het oog op de toekomst als toonaangevende vereniging hun verantwoordelijkheid.

Ook Dynamico, Volendam en Tachos dragen hun steentje bij. Deze clubs hebben op landelijk niveau een ploeg in de B-jeugd en A-junioren actief. Daarmee geven ook zij het juiste signaal af. Niet alleen helpt een deugend jeugdplan op langere termijn het vlaggenschip, ook heeft de handbalsport baat bij bloeiende jeugddivisies.

Voor eredivisionisten als Havas en GHV is er werk aan de winkel. Het eerste team speelt op hoog niveau. Geen van de jeugdploegen daaronder is actief in een landelijke klasse. Met B’s en A’s in de landelijke jeugddivisie is eerste divisionist DWS uit Schiedam een fraaie uitzondering.

Foto: FotoReza

Advertentie