Fiege over plotse degradatiedruk: “Misschien is dit wel een extra motivatie”

Zo verlies je met slechts een puntje verschil van landskampioen Aalsmeer (23-24) en twee weken later moet je vrezen voor de eredivisie. Door een puntenstraf wordt het in de lente nog billen knijpen voor Hurry-Up.

Advertentie

Na vijf wedstrijden in de HandbalNL League hadden de Zwartemeerders, na onder meer een remise tegen LIONS, nog zicht op de best-of-three. Na maandag heeft trainer/coach Joop Fiege heel andere doelen bij Hurry-Up moeten stellen. De club heeft van het NHV vier punten in mindering gekregen, omdat Hurry-Up niet voldoet aan een aantal licentievoorwaarden. Van drie punten in de competitie naar min één.

“Ik wist dit al een week of twee, maar dan wil je de groep er nog niet teveel mee storen. Want het fijne wist ik er ook niet van. Dan houd je focus op het sportieve”, legt Fiege uit. Aan vijf van de 25 voorwaarden heeft Hurry-Up niet kunnen voldoen.

Verstikkend?
Eigenlijk wil Fiege zich vooral op het slot in de HandbalNL League richten, maar tegelijkertijd kan de oud-bondscoach zijn ogen voor de situatie niet sluiten. De Zwartemeerders staan opeens laatste en degradatie naar de eredivisie zou voor Hurry-Up catastrofaal zijn. “De case heeft een historie van meerdere jaren.”

Advertentie

“Misschien is dit wel een extra motivatie voor de groep. Om nog harder te werken. Of het ook verstikkend kan werken? Dat is moeilijk te voorspellen. Uiteindelijk wilden we voor deze hele situatie de laatste drie wedstrijden, zeker in eigen huis, ook winnend afsluiten”, wil Fiege het niet moeilijker maken dan het is.

Quintus naar plaats vijf
Thuis tegen Volendam en Bevo en begin juni in Kwintsheul tegen Quintus dat nu met nul punten vijfde staat. Fiege verwacht dat de licentie wel in orde komt. “Ik vind het vooral vervelend voor de spelers. Je wilt als groep wat neerzetten, we hebben al weinig geluk gehad dit seizoen en dan komt dit erboven op. We zullen er zaterdagavond tegen Volendam moeten staan.” 

Foto: Tina Kolthof

Advertentie