Focus E&O op nieuwe seizoen

Na de contractverlenging van Annelies Smeets en Henrik Bergholt pakt E&O door. Ook Jens Flos (foto, 24) en Emiel Wehkamp (25) zijn na de zomer in het groen-wit van de eredivisieclub te bewonderen.

Advertentie

Het Groninger duo heeft in een gesprek met de leiding van E&O aangegeven ook in het nieuwe seizoen weer in Emmen te spelen. Dat is te lezen in een interview op de clubwebsite. In 2018 kwam spelmaker Flos over van Bevo.

Rechterkant
Teamgenoot Wehkamp maakte een jaar geleden zijn comeback binnen de lijnen. Met E&O speelde de cirkelspeler, die ook het tenue van Hurry-Up heeft gedragen, slechts één competitiewedstrijd. In september 2020 wisten de Emmenaren Bevo 2 te kloppen waarna de competitie werd stopgezet.

Ook sterkhouders als Daan Molenbroek, Daniël van der Ham en Brent Riksten hebben al hun woord aan E&O gegeven. Laatstgenoemde is opgeroepen voor Jong Oranje. De pas 17-jarige Riksten, die op zowel de middenopbouw als linkerhoek uit de voeten kan, heeft sinds een jaar een vaste plek in de Drentse hoofdmacht.

Linkspoten Joost Verjans (verhuizen) en Daniël Fiege (studie) hebben besloten te stoppen bij E&O. Daardoor is Smeets op zoek naar versterking voor aan de rechterkant.

Kostenoverweging
Uit kostenoverweging traint E&O in de lente niet binnen, maar buiten. Drie keer per week komt de trainingsgroep op verschillende ondergronden in actie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie