Skip to main content

Foreholte keert na 28 jaar terug in de eredivisie

By 26 maart 2017Eerste Divisie, Voorpagina

De dames van Foreholte zijn kampioen geworden van de eerste divisie. Daarmee keert de ploeg uit Voorhout na 28 jaar terug op het hoogste niveau.

Advertentie

De formatie van Ricardo Clarijs rekende in de een na laatste wedstrijd van het seizoen af met Hercules. In een taai duel werd pas in de tweede helft het verschil gemaakt door de kersverse kampioen. Na 15-15 in de pauze klonk bij 23-31 het eindsignaal en kon Queen door de speakers galmen.

In drie jaar tijd hebben de paarsen, onder leiding van de ambitieuze Clarijs, zich opgewerkt vanuit de tweede divisie. Foreholte geeft in de kampioensstrijd DSVD het nakijken. Twee weken geleden nam de ploeg uit Zuid-Holland een voorschot op de titel door nipt te winnen in Overijssels Deurningen.

Kwiek
Klink Nijland/Kwiek lijkt zich op te kunnen maken voor de omgekeerde route. In Geleen werd kansloos verloren van V&L (30-21). De achterstand op E&O bedraagt met nog twee wedstrijden te spelen vier punten. De Limburgse thuisploeg handhaafde zich door de winstpartij in de eredivisie.

Foto: Foreholte

Advertentie