Fortissimo wint met moeite van United Breda

By 26 september 2016Eerste Divisie

De dames van Fortissimo hebben afgelopen weekend met veel moeite de punten in eigen huis kunnen houden. In Cothen werd het 27 – 23 voor de formatie van Willem-Jan Ruder.

Eerste helft
Fortissimo startte goed en kon telkens aan de goede kant van de score blijven. Toch slaagde zij er niet in zich los te maken van de Brabanders. De voorsprong van Fortissimo zou in de eerste helft maximaal vier doelpunten zijn. Met een stand van 13 – 10 zochten beide teams de kleedkamer op.

Comeback
Na rust vocht United Breda zich terug in de wedstrijd. De opbouwsters van Fortissimo werden uitgeprest en zo stond er plotseling 17 – 17 op het scorebord. Een time-out bracht uitkomst, de doelpuntenmachine kwam weer op gang en het verzet van de dames uit Breda leek gebroken. Al snel stond het gaatje van 4 doelpunten weer op het bord, waarna de wedstrijd op een professionele manier werd uitgespeeld. Eindstand 27-23.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Dit was absoluut niet onze beste wedstrijd, we hadden moeite met het lage tempo dat United Breda hanteerde. Gelukkig komen weer terug in de wedstrijd door met name in de dekking goed te staan. Belangrijke punten vandaag.”