Skip to main content

Freriks gaat bij nieuwe werkgever buurten

By 5 februari 2022Europa, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Merel Freriks hoopt vanmiddag op een goede beurt in de Champions League. De cirkelspeler van Borussia Dortmund gaat namelijk bij haar nieuwe club op visite.

Advertentie

In januari maakte Freriks bekend de Bundesliga na vijf seizoenen de rug toe te keren. De Oranjedame, die in Duitsland ook voor HSG Bensheim/Auerbach speelde, heeft voor twee jaar bij Brest Bretagne getekend.

Plaats drie
Om 16:00 kan ze alvast wennen aan de arena van de Noord-Franse club. Borussia Dortmund is in de Champions League te gast bij groepsgenoot Brest Bretagne. De huidige nummer vier van de eredivisie in Frankrijk.

Na elf partijen in de poulefase van het kampioenenbal staat Brest Bretagne met veertien punten op plaats drie. Borussia Dortmund moet genoegen nemen met de zesde positie in groep A. Freriks en consorten hebben negen punten.

Topaankoop?
Een positief resultaat aan de kust in Brest kan Borussia Dortmund, nummer twee in Duitsland, richting de tussenfase van de Champions League helpen. Waarbij Freriks wil bewijzen een topaankoop te zijn. De confrontatie is vanaf 16:00 te zien op EHF TV.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie