Skip to main content

Gebrek aan wissels doet WHC de das om

De conclusie was snel getrokken na de 20-24 nederlaag van WHC in de eerste wedstrijd van de nacompetitie. De Haagse handballers beschikten tegen Bevo over te weinig wisselspelers en misten te veel kansen. Niettemin was coach Bart de Koning niet ontevreden: ,,Met deze gehavende ploeg hebben we het goed gedaan.”

Advertentie

Door blessures van belangrijke basisspelers kon WHC de afgelopen weken tijdens het slot van de reguliere competitie al niet in de sterkste samenstelling uitkomen. Dat had toen geen gevolgen en de Hagenaars plaatsten zich keurig via de derde periodetitel voor de nacompetitie met als inzet een plaats in de eredivisie. Tegen het opleidingsteam van Bevo, dat wél over een brede wisselbank beschikte, bleek die opgave te zwaar. In de eerste helft hield de thuisclub het nog knap vol. De 10-11 ruststand bood voldoende perspectief voor een gelijk opgaand tweede half uur.

Onder aanvoering van de uitblinkende spelbepaler Daan de Koning en met doelman Stefan Stapper in een hoofdrol was er bij 13-14 nog niets verloren voor WHC. In die fase ging het vanwege twee redenen mis. Bevo, met voormalig topspeler Ron Klemann, zette aan en kwam op 14-18. In de daaropvolgende aanvallen verzuimden de Hagenaars, in overtal, de aansluiting te pakken.

Erwin Roeleveld zag zijn strafworp gestopt worden, Martin Boers strandde vrij vanaf de cirkel op de Limburgse doelman en de break van Ferry Bakker werd eveneens gestopt. Coach De Koning nam direct een time-out, maar door die drie gemiste kansen was het kwaad al geschied. Aanvoerder Daan de Koning, die zowel aanvallend als verdedigend zijn team voortdurend oppepte, over die beslissende periode in het duel: ,,Dáár hebben we het laten liggen. Blijven we bij, dan was het in dat laatste kwartier heel anders gelopen.”

Advertentie

WHC bleef tegen die achterstand aanhikken en juist vanwege de beperkte wisselmogelijkheden lukte het niet de Limburgers nog te achterhalen. Daan de Koning en Ferry Bakker scoorden nog wel regelmatig, maar te weinig Haagse spelers beschikten over de power om er een slotoffensief uit te persen. De vertrekkende coach Bart de Koning zag ondanks het verlies nog voldoende mogelijkheden om de komende wedstrijden een rol van betekenis te spelen in de slopende nacompetitie.

,,Wij gaan zeker nog punten pakken, zelfs met deze kleine basisploeg. Morgen al weer tegen Haro, dat verrassend verloor van Aristos. Die zullen extra gemotiveerd zijn, maar dat zijn wij ook. Het kunnen nog een paar mooie duels worden.”

Doelpunten WHC: Daan de Koning (7), Ferry Bakker (7), Erwin Roeleveld (3), Martin Boers (2) en Michel van Beijnum.

Scheidsrechters : Jeroen Kloezen en Sander Gozefoort floten een prima wedstrijd. Perfecte strafopbouw direct vanaf het begin. Zij voelden de wedstrijd goed aan. Twee scheidsrechters die goed op elkaar zijn ingespeeld en uitstraling hebben. Dit koppel zou in de eredivisie heren niet misstaan.

Door: Peter Lotman, AD HAAGSCHE COURANT
Foto: WHCAdvertentie

Join the discussion One Comment