Skip to main content

Gebroeders Smits tikken samen de vijftig aan

By 12 januari 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het afgelopen EK-kwalificatieduel van de Oranjemannen in Celje betekende voor Jorn (foto boven, 28) en Kay Smits (23) de vijftigste voor de nationale ploeg. De broers bereikten gelijktijdig de mijlpaal.

Advertentie

De remise tegen Slovenië (27-27) zorgde voor vreugdetaferelen op het parket. Ook gingen de gebroeders Smits samen op de foto met een presentje van het NHV, want het uitduel betekende de vijftigste in het Nederlands team voor zowel de rechts- als linkspoot.

“Dat was tof. Ik wist dat mijn vijftigste eraan zat te komen, maar wist pas een week geleden dat ook Jorn de mijlpaal ging bereiken”, legt de jongste van de twee uit. “Een heel speciaal moment.”

App met de familie
In 2012 maakte de oudste van de twee, op dit moment in dienst bij BENE-Leagueploeg Volendam, zijn eerste opwachting in Oranje. Kay Smits debuteerde in 2016. Via Wilhelmshavener HV heeft hij de weg naar het Deense TTH Holstebro gevonden.

“Het was ook nog eens een heel gave wedstrijd en belangrijk punt”, gaat Kay Smits verder over het jubileumduel tegen Slovenië. “In de app met de familie ging het behoorlijk los. Veel trotse berichtjes en felicitaties.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie