NHV bevestigt: Geen BENE-League, wel strijd om de landstitel

By 19 februari 2021Competities, Voorpagina

De strijd om de landstitel bij de heren gaat zoals eerder gemeld door. Dat heeft het NHV vandaag bevestigd. Begin maart wordt de nationale competitie hervat.

Advertentie

De vijf Nederlandse BENE-Leagueploegen gaan onderling uitmaken wie er landskampioen van het seizoen 2020-2021 gaat worden. Eerder werd al bekend dat Quintus als zesde ploeg is toegelaten aan de HandbalNL League. De wedstrijden van de Heulse ploeg tellen echter niet mee voor de eindklassering.

Vanaf het weekend van 6 en 7 maart worden er nog tien speelrondes gespeeld. De twee beste ploegen gaan in een best-of-three uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. De andere deelnemers aan de HandbalNL League zijn Hurry Up, LIONS, Volendam, Aalsmeer en Bevo.

Geen BENE-League
Vooralsnog zal er geen BENE-League competitie plaatsvinden. Na overleg tussen de federaties is besloten om de grensoverschrijdende competitie niet af te maken vanwege de huidige coronamaatregelen. Wel wordt er gekeken naar een alternatieve oplossing.

Op 6 maart
In de eerste ronde van de HandbalNL League neemt LIONS het op 6 maart om 16:30 op tegen Aalsmeer. Om 19:00 staat Bevo – Quintus op het programma. Een dag later spelen Volendam en Hurry-Up tegen elkaar. Alle wedstrijden van de HandbalNL League zullen live te zien zijn via www.handbalnl.tv.

Foto: FotoReza

Advertentie