Skip to main content

Geen Europese zege, wel veel goals voor Abbingh en Van der Heijden

Internationals Lois Abbingh en Laura van der Heijden hebben afgelopen weekend in de Champions League moeten buigen, maar de wereldkampioenen maakten wel veel goals.

Advertentie

In Noord-Frankrijk heeft Odense HC het tegen groepsgenoot Metz Handball afgelegd: 38-31. Na het eerst half uur kon de partij nog alle kanten op (19-17). Namens de thuisploeg maakte Debbie Bont er drie.

Zeven om acht
Aan de overkant wist landgenoot Abbingh zeven keer het net te vinden. Niet genoeg voor een punt of meer in de Champions League. Ook Dione Housheer (vier doelpunten), Kelly Vollebregt, Larissa Nusser (beide drie) en Bo van Wetering werkten zich in Metz op het scoreformulier.

Laura van der Heijden maakte er zondagmiddag nog eentje meer dan Abbingh. Ondanks acht doelpunten van de rechteropbouwer van Oranje ging Borussia Dortmund op eigen veld verrassend ten onder tegen Buducnost: 30-34 (18-16).

Tussenfase
Echter komt de plek in de tussenfase voor de Duitsers door de thuisnederlaag niet in gevaar. Borussia Dortmund kan zich net als Odense HC opmaken voor de volgende ronde van de Champions League. In de tussenfase spelen de nummers drie tot en met zes van poule B om vier kwartfinaleplaatsen.

De top-2 van iedere groep is al zeker van de laatste acht. In poule A kan het Team Esbjerg waar Estavana Polman terug is in de wedstrijdgroep de eerste plaats door een punt tegen Brest Bretagne Handball (28-28) niet meer ontgaan.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie