Skip to main content

Geen kopzorgen Volendam na stoppen Eijlers

By 11 juni 2020juni 13th, 2020BENE-league, Competities, Voorpagina

Het aangekondigde einde van de loopbaan van Gerrie Eijlers (40) zorgt niet voor problemen bij Volendam. De oranjehemden hebben reeds ingespeeld op het afscheid van de international.

Advertentie

De afgelopen seizoenen vormde Eijlers samen met Dennis Schellekens een ijzersterk duo onder de lat in het vissersdorp. Meer dan eens toonde Schellekens zich een uitstekende keuze tussen de Volendamse palen.

De BENE-Leagueclub heeft het contract van Schellekens al verlengd. Trainer/coach Hans van Dijk van Volendam kan de goalie ook na de zomer inzetten.

Jeugdinternational
Daarnaast wist Volendam jeugdinternational Rob Goudriaan in een eerder stadium in te lijven. Het talent komt over van Hellas. In Den Haag debuteerde de tiener in de eredivisie.

Ook Michiel van Gils sloot het afgelopen seizoen, toen Eijlers kampte met fysieke klachten, aan bij de hoofdmacht van Volendam. De jongeling heeft een verleden bij Bevo en staat op papier bij de reserveploeg. Ook broer Stefan van Gils, opbouwer van beroep, speelt sinds een jaar in het oranje van de Noord-Hollanders.

Ingespeeld
Mike Zwarthoed is een andere doelverdediger in de selectie van Volendam. Geen paniek aan De Dijk. Met Eijlers verliest Volendam een icoon, maar de clubleiding heeft reeds ingespeeld op de stopwens van de routinier.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie