Skip to main content

Geen uitzinnigheid, wel meer vertrouwen bij Vink

By 14 mei 2020BENE-league, Voorpagina

“Ik straal geen uitzinnigheid uit, maar als ik scoor op een belangrijk moment juich ik van binnen altijd.” Donny Vink (21) scoorde in zijn debuutseizoen voor landskampioen Aalsmeer liefst 97 keer. De linkerhoekspeler wil toewerken naar het niveau van Oranje.

Advertentie

Een jaar geleden pikte Aalsmeer de topschutter van de eredivisie op. En dat terwijl Vink pas op zijn veertiende begon met spelen. “Van iedere stap heb ik genoten. De gang naar Hellas, mijn debuut in de eredivisie en de transfer naar Aalsmeer. Ik probeer te genieten”, zegt hij.

Vink voert een bescheiden toon op. De Zuid-Hollander had maar heel even de tijd nodig zich aan te passen aan het niveau van de BENE-League. “Ik wist dat ik maar weinig tijd nodig had om te wennen”, vertelt Vink. “Ik groei graag naar een bepaald niveau toe. Dat het op deze hoge snelheid is gegaan heb ik geen rekening mee gehouden. Je wilt je in je debuutseizoen natuurlijk bewijzen voor je nieuwe club. Als dat lukt is dat superprettig.”

Harde club
Superprettig. Sommige leeftijdsgenoten van Vink met zoveel streepjes achter hun naam in de BENE-League zullen zich steviger uitdrukken. De flankspeler van Aalsmeer laat zich liever op het veld gelden. “Iemand is al snel een stuk brutaler dan ik ben. Dat wil niet zeggen dat ik minder in mijn mars heb. Ik heb mijn mond niet nodig om op het hoogste niveau in Nederland en België te laten zien wat ik kan. In het veld ben ik juist niet bescheiden. Ik pak graag mijn kans.”

Advertentie

“Voordat ik bij Aalsmeer terechtkwam had ik altijd het idee dat het een harde club was. Sinds de eerste keer dat ik me bij de club heb gemeld weet ik dat Aalsmeer heel anders in elkaar zit. Het heeft altijd als een warm bad aangevoeld. Mensen binnen de club zijn spontaan en hebben me goed opgevangen. Dat heeft me bepaalde rust gegeven”, is Vink tevreden. 

Voor je land
Van topschutter in de eredivisie naar een van de meest doeltreffende linkerhoekspelers in de BENE-League. Vink gaat rap. “Of deze competitie mijn eindstation is? Dat vind ik een lastige vraag. Als er meer in zit dan zou ik dat zeker overwegen, maar ik weet nu niet of dat zo is. Natuurlijk zou ik graag de stap naar het buitenland willen maken, maar ik denk dat er op dit moment nog betere linkerhoekspelers rondlopen. Ik moet stabieler worden en ook mijn schotvariatie kan een stuk beter.”

Contact tussen Vink en Oranje is er nog niet geweest. “Dat is een onderwerp waar je wanneer je voor steeds grotere clubs gaat spelen zeker over nadenkt”, besluit hij eerlijk. “Uitkomen voor je land is iets om naar uit te kijken. Maar als ik realistisch ben denk ik dat ik er nog niet aan toe ben. Ik verdien het nog niet, maar ga ervoor zorgen dat ik dichtbij kom.” 

Foto: Tina Kolthof

Advertentie