Skip to main content

Gerrie Eijlers terug in de eerste Bundesliga

Oranje-doelman Gerrie Eijlers is volgend seizoen met zijn ploeg GWD Minden na één jaar afwezigheid weer te bewonderen in de eerste Duitse Bundesliga. Minden won de uitwedstrijd tegen EHV Aue (27-31) en kan promotie nu niet meer ontgaan.

Advertentie

Voor rust had Minden het beslissende gat al geslagen tegen de nummer zes. De ploeg van Eijlers ging met een 11-15 voorsprong de kleedkamers in en kwam in de tweede helft niet meer in de problemen. Mede dankzij zes treffers van de Noors-international Christoffer Rambo won Minden uiteindelijk met 27-31.

In het seizoen 2014-2015 degradeerde Minden op de laatste speeldag naar de tweede Bundesliga. Dit seizoen was er dan ook maar één doel: zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau. Dat is, mede dankzij de Nederlandse sluitpost, gelukt. Nummer twee Minden heeft door de overwinning op Aue nu 61 punten en is voor nummer vier Friesenheim (52 punten en een wedstrijd minder gespeeld) met nog drie speelrondes niet meer te achterhalen. De eerste drie teams in de tweede Bundesliga promoveren direct.

Zo keert Oranje-international Gerrie Eijlers na één jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. De Volendammer kwam in 2014 na vijf jaar bij SC Magdeburg over naar Minden.

Foto: FotoReza

Advertentie