Goede vooruitzichten in de sport, clubs starten voorbereiding

In september en oktober staat er na bijna een jaar weer competitiehandbal in de top en daaronder op het programma. De vooruitzichten in de sport zijn goed.

Advertentie

Op dit moment staat de overheid binnen- en buitensport in alle vormen toe waarbij er binnen de lijnen geen anderhalve meter afstand gehouden hoeft te worden. Ook publiek is bij trainingen en wedstrijden welkom. Zij moeten wel afstand tot elkaar bewaren.

Dat stemt na een teleurstellend sportjaar en aanpassen tot tevredenheid. Tel daar het vaccinatietempo bij op. Clubs in de BENE-League en eredivisie zijn de voorbereiding op het nieuwe seizoen reeds gestart, oefenwedstrijden zijn gepland.

Ook breedtesporters
Begin september begint de grensoverschrijdende topcompetitie met België. In 2020 werd na één speelronde de stekker uit de BENE-League getrokken. Nu is er meer vertrouwen in de start. Ook fans snakken naar een vermakelijke zaterdagavond op de tribune.

Advertentie

In het weekend van 18 en 19 september is het de beurt aan alle eredivisionisten. Het NHV wil met alle teams daaronder in het weekend van 2 en 3 oktober beginnen. Ook breedtesporters krijgen weer de kans hun hobby op te pakken, in beweging te komen en met team- en clubgenoten te socializen.

Basisregels
Er wordt door liefhebbers gesnakt naar competitiehandbal waarbij het belangrijk is dat buiten de lijnen alle basisregels tegen het verspreiding van het coronavirus in acht worden genomen. Was je handen, houd waar mogelijk afstand, zorg voor voldoende frisse lucht, blijf bij klachten thuis en laat je testen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie