Goede vorm Wester helpt Odense HC

Tess Wester heeft gisteravond haar Deense club Odense HC aan twee punten geholpen. De koploper in het oranje-wit moest tegen Aarhus United terugkomen van een achterstand.

Bij rust stond het 11-8 voor thuisploeg Aarhus United. Na de pauze herstelde Odense HC mede door Wester de opgelopen schade in de eerste helft.

Twaalf stops
De doelvrouw van Oranje kwam tot twaalf belangrijke stops (40%). Een kwartier voor tijd kwam Odense HC voor het eerst op gelijke hoogte: 15-15.

Op aangeven van viervoudig doelpuntenmaker Lois Abbingh bepaalde Freja Cohrt de eindstand op 18-22. Door het resultaat blijft Odense HC, waar Wester gaat vertrekken, in Denemarken aan kop gaan.

Larissa Nusser
Een dag eerder scoorde runner-up Team Esbjerg op bezoek bij København Håndbold twee punten: 27-29. Na 15-14 bij rust en 27-27 kon het duel nog alle kanten op. Uiteindelijk trok de thuisploeg, waar Larissa Nusser vier doelpunten maakte, aan het kortste eind.