Groot verdient waardig afscheidsduel op clubniveau

Nycke Groot heeft zich met Odense HC ten koste van Herning-Ikast Håndbold in overtime geplaatst voor de Deense bekerfinale. Zo krijgt de spelmaakster een waardig afscheidsduel.

Advertentie

Na 12-12 en 25-25 na zestig minuten gingen Odense HC, kersvers landskampioen van Denemarken, en Herning-Ikast Håndbold verlengen. Na zeventig minuten stond de formatie waar Groot bezig is aan haar laatste speelweekend aan de goede kant van de score: 28-30.

Tijdens haar voorlaatste beurt op clubniveau scoorde Groot zes keer. De blondine die in de zomer voor de Spelen terugkeert in de nationale ploeg was zo een van de belangrijkste krachten aan de zijde van Odense HC.

Dione Housheer
Met negen stops (36%) was ook de vertrekkende Tess Wester waardevol voor de kampioen. De doelvrouw staat vanaf de zomer bij het Roemeense CSM Bucuresti onder contract. De teller van Lois Abbingh stopte bij vier doelpunten.

Advertentie

In de bekerfinale neemt Groot het op tegen Nykøbing. De formatie van cirkelspeelster Nikita van der Vliet was eerder op de middag met 28-27 te sterk voor København Håndbold. In de tweede helft was Dione Housheer met vijf treffers beslissend.

Morgenmiddag om 16:00
De laatste goal viel in de zoemer. København Håndbold maakte drie tellen voor het verstrijken van het uur nog gelijk (27-27). Nykøbing legde de bal net op tijd in het lege doel van de opponent uit de hoofdstad.

De eindstrijd om de Deense beker is morgenmiddag om 16:00. Het betekent de laatste partij van Groot in het oranje-wit van Odense HC. Na het toernooi in Tokio stopt ze er helemaal mee.

Advertentie