Skip to main content

Groot wil vóór kampioensfase terugkeren

Nycke Groot is voor even terug in Nederland. De spelmaakster heeft een spierblessure opgelopen en werkt in eigen land aan haar herstel. “De progressie gaat heel goed.”

Advertentie

“Ik maakte een schijnbeweging en toen schoot het er gewoon in”, steekt Groot van wal. In Hongarije, waar de international de clubkleuren van kampioen Györi verdedigt, ging het mis. “Ik heb een kleine spierscheuring in mijn bovenbeen. Er staat in principe twee tot drie weken hersteltijd voor.”

Almere
In Almere werkt Groot aan haar rentree. “Met hulp van fysiotherapeut Jhonfy Fernandez van Veel Beter Fysiotherapie Almere 
verloopt het herstel zeer voorspoedig”, is de blondine tevreden. “Ik hoop zo snel mogelijk weer te kunnen spelen. Op 2 mei wacht een belangrijke wedstrijd tegen FTC. Mijn doelstelling is om dan weer op het veld te staan.”

“Ik was net weer lekker op dreef en in deze fase van het seizoen is het extra zuur”

“Deze wedstrijd gaat een belangrijke rol spelen in het kampioenschap. We moeten thuis winnen”, is Groot gespannen. “Ik heb enorm gebaald van de blessure. Ik was net weer lekker op dreef en in deze fase van het seizoen is het extra zuur. Gelukkig vangen m’n teamgenoten me goed op. Ik hoop dat ik ze tijdens de belangrijke wedstrijden weer kan helpen.”

Advertentie

Champions League
Györi zette in het heenduel in de Champions League tegen Buducnost een grote stap richting de Final4. Groot: “Ik ga duimen voor de meiden, zodat ik in het finaleweekend weer kan aanhaken. We hebben te maken met onwijs veel blessures. Ik ben trots op het team hoe we, ondanks de blessures, het beste uit de groep weten te halen.”

Foto: FotoReza

Advertentie