Skip to main content

Haagse klassieker staat altijd centraal in competitie

Hellas en WHC/Hercules zijn uitgespeeld om de hoogste plaatsen in de eredivisie, maar de aanstaande confrontatie tussen de stadgenoten leeft altijd. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Door een goede serie is WHC/Hercules terug te vinden op plaats zeven van de eredivisie. Op gepaste afstand van de top-3. Hellas voert het rechterrijtje aan. Dit weekend treffen de Haagse ploegen elkaar en ondanks dat WHC/Hercules en Hellas geen kans meer op de titel maken, wordt op gespannen wijze toegewerkt naar de derby van zaterdag.

“Voor die wedstrijd hoef je nooit iemand extra te motiveren”, vertelt trainer/coach Joris Witjens van Hellas. Enkele weken geleden heeft hij het stokje overgenomen van Maarten Roestenburg. “Dat was niet de bedoeling, maar je wilt je cluppie helpen en dan ga je aan de slag.”

Zelfvertrouwen is terug
Witjes, landskampioen met Hellas in 2008, vervolgt: “Het zelfvertrouwen bij de spelers is weer terug, maar ik merk wél dat er nog het nodige moet gebeuren als we echte stappen willen maken. Elementaire zaken als techniek, tactiek, mentaal, focus, zijn vatbaar voor verbetering. Er zit veel potentie in deze groep en dat gaan we zaterdag in de derby laten zien.”

Advertentie

“Als Helleen vind ik, dat wij hoe dan ook altijd van ze moeten winnen. Wij hebben de beste ploeg en dat willen we ook laten zien”, bluft Witjens een beetje. “Dat zullen ze bij WHC/Hercules net zo voelen. Ook zij hebben, net als wij, een jonge, enthousiaste groep. Veel zal dus afhangen hoe hongerig en bereidwillig beide teams zaterdag zijn. Maar wij willen in elk geval de punten thuis houden.”

Rijkens en De Koning
WHC/Hercules heeft in 2022 al achttien punten gescoord. Bij de aanstaande bezoekers zijn coaches Richard Rijkens en Bart de Koning bezig aan hun afscheidstournee. De fusieploeg uit Zuid-Holland kiest voor na de zomer voor andere training/coaching.

Foto: Jet van Bergen en Henegouwen

Advertentie