Handbal Inside Review: Select Handbal Insanity III

By 3 september 2016september 19th, 2016Geen categorie

Tijdens de start van het nieuwe seizoen komt Handbal Inside met reviews! Scherpe recensies van sportspullen, zodat we je kunnen adviseren in je zoektocht naar de beste handbalschoen, bal, brace, shirt. Scheelt jou een hoop tijd in de paskamer of bij het terugsturen van pakketjes #service. Met in de eerste editie de Select Handbal Insanity III: http://www.handbalshop.nl/select-handbal-insanity-iii-3850850672.html?utm_source=Inside&utm_medium=Post&utm_campaign=3-9-2016_Insanity.

Advertentie

De Select Handbal Insanity III – getest in maat 3 – is een Select-bal zoals je hem gewend bent: degelijk en bijna risicoloos om te kopen. Het betreft een limited edition, wat betekent dat er een beperkt aantal van dit soort te koop is. Voor de liefhebbers: de bal is gemaakt van extra duurzaam synthetisch materiaal.

Harsloos
De knaloranje vlakken van de bal zijn vrij glad. Waar sommige ballen voorzien zijn van gripputjes, is de Select Handbal Insanity III egaal. Hierdoor is de bal harsloos lastig te controleren. Met een likje hars is dat probleem echter snel opgelost. Een verse handbal voor het eerste beharsen blijft een genot, met als resultaat dat de bal goed te beheersen is.

Juiste hardheid
Sommige ballen van de concurrenten zijn zeer licht. Hierdoor voelt de bal bij het stuiteren aan als een skippybal. Onhandig met een hijgende tegenstander in je nek. De Select Handbal Insanity III heeft de juiste hardheid. De vlakken bepakken de binnenkant van de bal uitstekend, waardoor dribbelen probleemloos gaat. Tevens voelt het gewicht van de handbal natuurlijk aan.

Eindoordeel
Er zijn goedkopere Select-exemplaren te koop. Maar wat krijg je terug voor de gelimiteerde editie van de vertrouwde Select-bal? Een handbal in een bijzondere kleur. Hoef je tijdens het inschieten van de keeper niet mee te spelen met het spelletje: van wie is de rood-wit-blauwe bal. Ook heeft de bal de juiste hardheid en voelt hij sterk aan. Hierdoor zal de handbal minder snel slijten, waardoor hij langer mee zal gaan. Met een likje hars voelt de Select Handbal Insanity III zeer vertrouwd aan.

De Select Handbal Insanity III krijgt van de redactie van Handbal Inside: 3,5 ster. 

Advertentie