Skip to main content

“Handbal leeft echt ontzettend hier in de gemeenschap”

By 18 oktober 2016Eredivisie, Voorpagina

Met zes punten uit zes duels presteert promovendus Maedilon/VZV uitstekend in de eredivisie. Afgelopen zaterdag werd stevig verloren van bekerwinnaar VOC. Maar dat mag de pret niet drukken: twee seizoen geleden speelde de Noord-Hollandse formatie nog in de tweede divisie.

Advertentie

“De promotie naar de eerste divisie was al geweldig, maar de promotie naar de eredivisie overtrof echt alles”, vertelt hoofdcoach Betty Plasmeijer. “We hadden vorig seizoen als promovendus veilig kunnen inzetten op handhaving, maar ik leg de lat toch liever wat hoger.” Na een zenuwslopende nacompetitie gingen de armen in ’t Veld de lucht in.

Wester en Kramer
Dit seizoen komt de oude club van Tess Wester en Jessy Kramer uit in de eredivisie. Na een hele sterke start staat de rood/witte formatie van Plasmeijer op een veilige zesde plaats.

Exclusief in Handbal Inside Magazine
In de eerste uitgave van het Handbal Inside Magazine is een uitgebreid interview met de vrouwelijke succescoach van VZV te lezen. Daar vertelt Plasmeijer onder meer over de bijzondere handbalgemeenschap in de kop van Noord-Holland. Een abonnement op het enige handbalblad van Nederland is hier te krijgen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie