HandbaL Venlo aast met Steenbakkers op beloning

By 17 september 2021september 21st, 2021Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Sportprof is de Limburgse Angela Steenbakkers (27) al twee seizoenen niet meer. Vurig is de hoekspeelster nog wel en in het tenue van HandbaL Venlo moet dit jaar een prijs omhoog gehouden worden.

Advertentie

HandbaL Venlo opent de competitie op zondag in Borne tegen Borhave. “Die moeten we afvinken”, draait Steenbakkers er niet omheen. Ze spreekt met overtuiging. Steenbakkers heeft wel eens voor hetere vuren gestaan.

Via Dalfsen sloot de linkerhoekspeelster in 2017 aan bij het Duitse HSG Blomberg-Lippe. Daar speelde ze twee seizoenen in de Bundesliga. “Nu ik terug ben in Nederland zie ik mijn vriend, familie en vrienden weer veel vaker. Handbal is minder belangrijk en intensief dan toen ik in het buitenland woonde. Het bevalt”, legt Steenbakkers uit.

Trainen in de avond
Doordeweeks is ze fysiotherapeut. Steenbakkers: “Niet meer twee keer per dag trainen, maar eerst werken en dan drie à vier avonden in de week druk met handbal. Daarbij ook nog genoeg tijd om andere dingen te doen. Ja, het totaalplaatje klopt nu.”

Advertentie

Op haar vijfentwintigste besloot Steenbakkers bij HandbaL Venlo terug te keren in de eredivisie. Dat betekende ook het voorlopige einde van haar interlandcarrière. Steenbakkers speelde 15 duels voor de Oranjedames. “Spelen als prof gaat af en toe nog wel eens door mijn hoofd, hoor. Dat moet ik toegeven”, vertelt de blondine. “Maar nu speelt er niets concreets. Dat kan ieder half jaar veranderen. Ik ga geen deuren dichtgooien, maar ben bij HandbaL Venlo op mijn plek.”

Celine Michielsen
De eredivisie gaat na een moeizaam jaar met Steenbakkers in het blauw-wit van een van de kampioenskandidaten van start. “Ik heb bij HSG Blomberg-Lippe met Celine Michielsen samen gespeeld. Zij is ook weer terug bij Quintus. Dat maakt de competitie sterker en spannender. Quintus is een concurrent van ons om de prijzen. Dat is onze doelstelling: het winnen van een beker.”

“De club en het team in Venlo heeft zich de afgelopen jaren weten te ontwikkelen. Best heel knap. Toen ik hier in 2014 vertrok zag het er anders uit”, gaat Steenbakkers verder. “Veel meiden spelen al lang samen. Dan raak je automatisch op elkaar ingespeeld. De neuzen staan dezelfde kant op en nu moeten we onszelf belonen. Het geeft voldoening een prijs vast te houden.”

Borhave-uit
Steenbakkers weet van wanten. In het tenue van Dalfsen wist ze twee keer het landskampioenschap en even vaak de beker te winnen. “Ik denk dat een stuk of vier clubs dit seizoen de dienst gaan uitmaken. Sinds het laatste seizoen dat afgemaakt is, is HandbaL Venlo Kalia Klomp en Renske Michielsen kwijtgeraakt. Het heeft even tijd nodig gehad hen te vervangen. Met Annika Noordink op midden loopt het weer. Ook weet de ploeg steeds beter met de hoekspeelsters samen te werken.” 

Tegen Borhave kan HandbaL Venlo de eerste twee punten van het seizoen oppikken. “Ze hebben ons wel eens weten te verrassen”, besluit Steenbakkers. “Maar als we dit seizoen weer lang mee willen doen, mag ons dat aankomende zondag niet overkomen.”

Foto: FotoReza

Advertentie