Skip to main content

HandbaL Venlo overleeft bekerhorde in ’t Veld

By 13 februari 2020Beker, Voorpagina

Lang kon cupfighter en koploper van de tweede divisie VZV 2 mee met eredivisionist HandbaL Venlo. In de slotfase van de achtste bekerfinale in ’t Veld trokken de gasten toch aan het langste eind: 24-31.

Advertentie

Waar HandbaL Venlo dit weekend tegen de hoofdmacht van VZV om de koppositie in de eredivisie speelt, moest de formatie uit Noord-Limburg gisteravond in bekerverband op bezoek in Noord-Holland. Niet het eerste, maar tweede team van VZV werd getroffen.

VZV 2 staat aan kop in de tweede divisie en wist de regiofinale in de bekercompetitie te winnen. Zo zat de formatie van Ard de Ruiter bij de loting voor de laatste zestien en rolde HandbaL Venlo uit de bus.

Romy Zengerink
Tot 22-22 kon VZV 2, waar Romy Zengerink met tien goals opviel, mee. Pas in de laatste tien minuten van het bekerduel liet HandbaL Venlo zien de betere partij te zijn. Via 24-26 klonk bij 24-31 het verlossende eindsignaal.

Hoofdcoach van HandbaL Venlo Robin Gielen zat in ’t Veld een schorsing uit. Dit na het krijgen van een blauwe kaart tijdens het competitieduel tussen VOC en HandbaL Venlo. Een dag eerder moest ook Ricardo Clarijs, tijdens PSV – VOC, vanaf de tribune toekijken.

Vanavond
Door het overleven van de bekerhorde schaart HandbaL Venlo zich bij Kwiek, Fortissimo en VOC. Vanavond staan er nog eens twee affiches op de agenda: BSAC – SEW en E&O – Volendam. Volgende week treffen competitiegenoten V&L en Voorwaarts en VZV en Quintus elkaar in de achtste bekerfinale.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie