Brutaal HandbaL Venlo pakt voorsprong in titelstrijd

By 14 mei 2022mei 16th, 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

HandbaL Venlo heeft voor een daverende verrassing gezorgd door in de hal van titelhouder VOC de voorsprong in de titelstrijd te pakken.

Advertentie

Voor rust wist HandbaL Venlo in sporthal Elzenhagen te verrassen door VOC, dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen, op achterstand te zetten. Vanaf zeven meter tekende Lianne van Sleeuwen voor 4-8.

Penaltystops
Ook in het tweede kwartier bleef VOC in balbezit angstig. Goalie van de gasten Liza Rovers zorgde voor nog meer vreugde bij HandbaL Venlo door twee strafworpen te keren. Zowel Kim Molenaar, een uur lang persoonlijke dekking, en Riejanne Blaauw stuitten op Rovers.

Na rust (7-13) was het HandbaL Venlo dat met de bal in de handen fouten maakte. Roos Daleman en Pipy Wolfs waren na stops van Romy Verweij in het groen-zwart verantwoordelijk voor de aansluiting van de landskampioen uit Amsterdam (17-18).

Weer Van Sleeuwen
Met twee late doelpunten toonde Van Sleeuwen zich opnieuw de belangrijkste speelster van HandbaL Venlo. Na de 22-23 van Wolfs prikte ze vijftien tellen voor het eind de 22-24 tegen de touwen.

Over een week is de return in Noord-Limburg. Daar kan HandbaL Venlo geschiedenis schrijven door voor het eerst de schaal te pakken. Wanneer VOC de tweede finale weet te winnen valt de beslissing eind mei in de hoofdstad.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie