Skip to main content

Handbaldier Van Zanen-Nieberg nieuwe voorzitter NOC*NSF

By 16 april 2019Voorpagina

Anneke van Zanen-Nieberg wordt officieel de nieuwe voorzitter van NOC*NSF. De voordracht van de oud-speelster van Hellas als opvolger van scheidend preses André Bolhuis werd maandagavond unaniem goedgekeurd door de leden van NOC*NSF.

Advertentie

Van Zanen-Nieberg is oud-speelster van Hellas in de eredivisie. Na haar actieve carrière vervulde ze heel veel bestuurlijke functies bij de topclub uit Den Haag. Op dit moment is Van Zanen-Nieberg onder meer de hoofdcoach van de damesploeg van Hellas, dat uitkomt in de landelijke hoofdklasse D.

“Mijn ambitie is een verbindende bijdrage te leveren aan de ambities van de Nederlandse sport. Sport biedt mensen plezier, draagt bij aan een gezond leven en verbindt de maatschappij”, liet Van Zanen-Nieberg vlak voor haar aanstelling door verslaggever Peter Lotman optekenen in het AD.

Verbinden
Van Zanen-Nieberg: “Het is belangrijk, dat iedereen binnen onze organisatie het beste uit zichzelf kan halen en het naar de zin heeft. Dat geldt voor de aangesloten sportbonden, de Nederlandse topsporters, alle mensen die sport bedrijven en voor de werkorganisatie van NOC*NSF. Sport gaat naast winnen en verliezen ook om verbinden. Met elkaar, het bedrijfsleven en de overheid, werken aan een optimale infrastructuur. Daar wil ik graag een rol in spelen.”

20 mei
Van Zanen-Nieberg maakte in de periode 2010-2016 als penningmeester ook al deel uit van het bestuur van NOC*NSF. Vanaf 20 mei zal de nieuwe voorzitter van het NOC*NSF actief haar nieuwe functie bekleden.

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    919436 269633Having read this I thought it was really informative. I appreciate you taking the time and effort to put this write-up together. I once again discover myself spending approach to a lot time both reading and commenting. But so what, it was nonetheless worth it! 651216